Skip to main content
КоличкаClose Cart

Cafe Barbera Lifestyle.

Магьосникът на кафето от 1870

a thousand stories...

01

За кафе Barbera.

Barbera since 1870

Историята на Barbera Caffè започва в далечната 1870 г., когато основателят и Доменико Барбера започва да пече кафе с малка ръчна машина. Магьосникът на кафето, както става известен сред местните, успява да предаде изкуството и страстта си на своите деца и вече шесто поколение на семейство Барбера успешно развива бизнеса, който гордо носи името му и до днес. В Caffè Barbera остават също толкова отдадени на това да произвеждат висококачествено кафе, както е бил и магьосникът на кафето.

Блендовете на Caffè Barbera създадени с внимание и отдаденост на качеството. Във всяка чаша кафе Барбера се крие 150 годишен опит и история. Кафе зърната са внимателно подбрани от най-добрите плантации в света, внимателно изпечени и експертно смесени по тайни семейни рецепти, така, че да задоволят и най-претенциозния вкус.

Невъзможно е да не се влюбите в изключителните блендове на Caffe Barbera, защото те притежават несравним аромат и вкус!

Play Video

Пусни видео

02

Магията на Barbera.

Barbera since 1870

Caffè Barbera е най-старата пекарна на кафе в Италия. Кафе с над 150 години история, познато и ценено в над 60 страни на 5 континента!

Подбрани от плантацията.

За да гарантира високото качество на своите смеси, Caffè Barbera внимателно подбира най-ценените сортове кафе директно от местни производители в Бразилия, Индия, Етиопия, Индонезия, Колумбия, Коста Рика, Никарагуа и Хондурас. Освен това, преди да бъдат изпечени, всички сортове кафе се анализират индивидуално и се оценяват в щателен процес, за да се уверят, че отговарят на специфичните им критерии. 150-годишният опит на Caffè Barbera им позволява да разпознаят уникалните характеристики на всеки вид кафе и да изберат само най-доброто, за създаването на перфектната смес.

Изкуството на изпичане.

Вниманието, което в Caffè Barbera отделят на процеса на печене, е от съществено значение за производството на продукт с най-високо качество. Всеки отделен сорт кафе се обработва и пече индивидуално в продължение на 12 – 16 минути, за да се подобрят специфичните му качества. Цялото печене се извършва в Неапол, митичната земя на еспресото, където все още се използва автентични машини от 1967 и 1969 година. Трето поколение майстор-пекар внимателно наблюдава целия процес. След завършване на изпичането зърната се охлаждат с въздух (никога с вода), което благоприятства кондензирането на ароматните вещества в кафе зърната. В Caffè Barbera не пакетират кафето веднага след охлаждане, а го оставят да отлежи при контролирана температура, така че да стабилизират естествените масла и мазнини, които образуват богатия аромат и вкус на кафето.

Превъзходните смеси.

Нито един сорт кафе не може да създаде сам по себе си перфектното еспресо. Така че, за да създадат смеси с прецизен баланс на вкус, аромат и текстура, Caffè Barbera подбират различни сортове Арабика и Робуста, изпичат ги по отделно и след това ги смесват по древна семейна рецепта. Следва се метод, който се предава от едно поколение на семейство Barbera на следващото от 1870 г. Начинът, по който се създава специалната смес Barbera, остава ревностно пазена тайна и към днешна дата само трима души са посветени в нея.

03

Историята на Barbera.

Barbera since 1870

1870

РАЖДАНЕТО НА ИТАЛИАНСКАТА МЕЧТА

Историята на Caffe Barbera започва в далечната 1870 г, когато Доменико Барбера решава да се установи в Южна Италия и започва да произвежда кафе с малка ръчно направена машина за изпичане на кафе. Вродените му трудолюбие и усърдие, съчетани с жизнерадостта типичнa за юга, скоро водят до процъфтяващ бизнес. Доменко магьосникът на кафето, както е познат на местно ниво, виждал как семейството и бизнесът му се разрастват. Първата му машина за изпичане на кафе, наречена „Торнадото” е можела да пече 30 килограма кафе едновременно и станала негова гордост и радост. За съжаление през 1903 г. Доменико Барбера магьосникът на кафето умира неочаквано заради болест. И все пак успява да предаде изкуството и страстта си на своите деца. Семейният бизнес, който гордо носи името му продължава да живее и днес и остава също толкова отдаден на това да произвежда висококачествено кафе, както магьосникът на кафето е бил през всички години в миналото.

1870

ОТ МЕСТЕН БИЗНЕС ДО МЕСТНА ИНДУСТРИЯ

Антонио Барбера, синът на Доменико, поема контрол над семейния бизнес и продължава успешно да го разраства. Отдаденост на качеството, умна администрация на семейните активи и внимателното му управление на бранд имиджа трансформира Caffe Barbera в една от най-известните марки за кафе в Южна Италия в периода между
двете световни войни. Преодолявайки разрушенията, причинени от войната, бизнесът бързо е изграден наново и скоро се издига по-силен от всякога. По време на поствоенния икономически бум в Италия в нова цел се превръща да се изведе традицията на Caffe Barbera за върхови постижения и успех към новите бързо растящи пазари в останалата част на Италия.

1947

МРЕЖА ИЗ ЦЕЛИЯ БОТУШ

Антонио с помощта на сина си, Летерио Барбера, скоро отварят нова фабрика в Неапол, историческото родно място на Италианската кафе култура. Огромен риск със сигурност, но се оказва в последствие и огромен триумф. Новата Неаполитанска пекарна за кафе се превръща в основата върху, която семейството изграждат дистрибуционна мрежа, която се разраства из Италианския полуостров. Клонове на бизнеса са отворени в Милано. Caffe Barbera вече наистина се превръща в Италианска кафе марка, на която хората могат да се наслаждават навсякъде, от подножието на Алпите до бреговете на Сицилия.

1953

ИЗСЛЕДВАНИЯ И РАЗВИТИЕ

Под водачеството на Антонио бизнесът вече се е трансформирал от малко занаятчийско производство до индустриално такова. И все пак едва с пристигането на Кармело Барбера, производствената технология на бизнеса отново е революционизирана чрез прилагането на модерни научни принципи. След като получава магистърска степен по Хранителни технологии от Колумбийския Университет в Ню Йорк, Кармело с подкрепата на семейния бизнес основава първата специализирана химична лаборатория за изследване на кафето в Италия. Бизнесът решава да наблегне върху изследването и развитието и по този начин да се отличат. Може би е било просто интуицията на Кармело, родена от особеностите на времето. И все пак се оказва от основно значение за бъдещия растеж на бизнеса. Не е учудващо, че името на Caffe Barbera, в сътрудничесто с международната кафе общност, започва да се появява в престижни научни публикации и списания през този период.

1982

МЕЖДУНАРОДЕН БРАНД, ПЕЧЕЛЕЩ НАГРАДИ

Новият международен подход, който започва с Кармело, се разраства под водачеството на Енрико Барбера, който поема контрол над бизнеса през 1982 г. През 1978 г.компанията променя организационната си структура и се превръща в частно дружество с ограничена отговорност. Също така започва да навлиза на международните пазари. Дистрибуцията Разпространението нараства и Caffe Barbera бързо установяват присъствие в 60 страни на 5 континента. Същевременно затвърждава и развива вътрешното си присъствие. Приспособявайки се към най-новите тенденции в бизнеса, през 2003 г. компанията слага началото на първия Caffe Barbera франчайз в Дубай, стартирайки новата си концепция от вериги кафенета наречени „Cafe Barbera – Италианското кафене”. През този период компанията също така получава няколко международни награди и отличия, удостоверяващи високото качество на продуктите и. Въпреки тава бизнесът продължава да се придържа към традиционните ценности, съзнавайки, че най-големият успех е всекидневното удовлетворение на лоялните им клиенти по света.

2014

КАФЕ ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ

Днес, Елио, към корпоративната визия и национална и международна експанзия, добавя проучването и развитието на нови пазари, успешно фокусирайки се върху сравнението с Уеб и Социални медии, към предаваната в поколенията визия на семейния бранд.

04

Последвайте ни в Инстаграм

Ние сме Афтър Рейн ООД, официални вносители на Caffe Barbera, кафе любители, ентусиасти и оптимисти. Това е и посланието в нашето име – след всеки дъжд изгрява слънце!

За нас Barbera обединяват любовта към Италия и истински доброто кафе.

©2023 Caffe Barbera. WEbsite Design & Development by GNL Media.
bg_BGBulgarian