Skip to main content
КоличкаClose Cart

Подбрани от плантацията

За да гарантира високото качество на своите смеси, Caffè Barbera внимателно подбира най-ценените сортове кафе директно от местни производители в Бразилия, Индия, Етиопия, Индонезия, Колумбия, Коста Рика, Никарагуа и Хондурас.

Освен това, преди да бъдат изпечени, всички сортове кафе се анализират индивидуално и се оценяват в щателен процес, за да се уверят, че отговарят на специфичните им критерии. 150-годишният опит на Caffè Barbera им позволява да разпознаят уникалните характеристики на всеки вид кафе и да изберат само най-доброто, за създаването на перфектната смес.

Изкуството на изпичане

Вниманието, което в Caffè Barbera отделят на процеса на печене, е от съществено значение за производството на продукт с най-високо качество. Всеки отделен сорт кафе се обработва и пече индивидуално в продължение на 12 – 16 минути, за да се подобрят специфичните му качества. Цялото печене се извършва в Неапол, митичната земя на еспресото, където все още се използва автентични машини от 1967 и 1969 година. Трето поколение майстор-пекар внимателно наблюдава целия процес. След завършване на изпичането зърната се охлаждат с въздух (никога с вода), което благоприятства кондензирането на ароматните вещества в кафе зърната. В Caffè Barbera не пакетират кафето веднага след охлаждане, а го оставят да отлежи при контролирана температура, така че да стабилизират естествените масла и мазнини, които образуват богатия аромат и вкус на кафето.

Превъзходните смеси

Нито един сорт кафе не може да създаде сам по себе си перфектното еспресо. Така че, за да създадат смеси с прецизен баланс на вкус, аромат и текстура, Caffè Barbera подбират различни сортове Арабика и Робуста, изпичат ги по отделно и след това ги смесват по древна семейна рецепта. Следва се метод, който се предава от едно поколение на семейство Barbera на следващото от 1870 г. Начинът, по който се създава специалната смес Barbera, остава ревностно пазена тайна и към днешна дата само трима души са посветени в нея.

bg_BGBulgarian